Pastry craft by Konst@ntinos M

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Ραβανί


Υλικά:

Για τη ζύμη:

6 μεσαία αβγα
110 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια ή λίγες σταγόνες υγρής βανίλιας
2/3 περίπου κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
μαστίχα (στη μύτη του κουταλιού)
95 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
105 γρ. Αλεύρι μαλακό
2 γρ. Μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:

210 ml νερό
310 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
20 γρ. Γλυκόζη
μια -μικρή- φλούδα πορτοκαλιού
1/2 βανίλια ή λίγες σταγόνες υγρής βανίλιας

Σύνθεση:

30-40 γρ. βούτυρο 82% λιπαρά, λιωμένο
40-50 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
Ινδική καρύδα, τριμμένη


Εκτέλεση:

Για τη ζύμη:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε σε ένα μπεν μαρί τα αβγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη μαστίχα, και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 50°C (δεν χρειάζεται ο πάτος της μπασίνας να εφάπτεται με το νερό γιατί το περιεχόμενο μαγειρεύεται με τους υδρατμούς). Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να κρυώσει και να γίνει αφράτο. Ενσωματώνουμε με το μείγμα το αλευριού αφού το κοσκινίσουμε, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.

Για το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και τη φλούδα πορτοκαλιού. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτία και ρίχνουμε τη βανίλια.

Σύνθεση:

Σε ένα μέτριο στρογγυλό ταψί (διαμέτρου 25εκ.) βουτυρώνουμε τη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού και ύστερα ρίχνουμε τη ζάχαρη. Αδείαζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 45-50 λεπτά. Σιροπιάζουμε το χλιαρό ραβανί με το χλιαρό σιρόπι. Τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένη ινδική καρύδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου