Για τη
ζύμη:
210 ml
ηλιέλαιο
70 ml
νερό
65 ml
χυμό πορτοκαλιού
25 ml
κονιάκ
1,5 κ.σ.
μέλι
75 γρ.
Ζάχαρη άχνη
3 γρ. Ξύσμα
πορτοκαλιού
450
γρ. Αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
50
γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ.
Περίπου καρύδι τριμμένο
3 γρ.
αμμωνία
λίγο
κανέλα (σε σκόνη)
ελάχιστο
γαρύφαλλο (στη μύτη του κουταλιού)
Για το
σιρόπι:
320 ml
νερό
480 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ.
Γλυκόζη
1 ξυλαράκι
κανέλας
1 φλούδα
πορτοκαλιού
150 γρ.
Μέλι
ελάχιστος
χυμός πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Για τη
σύνθεση:
250 γρ.
Περίπου μέλι θυμαρίσιο
Μέλι
Εκτέλεση:
Για τη
ζύμη:
Τοποθετούμε
σε μια μπασίνα το ηλιέλαιο, το νερό, το
χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το μέλι, τη
ζάχαρη άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού
και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός
μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε μια άλλη
μπασίνα βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και
ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το πρώτο
μίγμα και ανακατεύουμε απαλά με τις
κινήσεις των χεριών να πηγαίνουν από
έξω προς το κέντρο. Πλάθουμε τη ζύμη σε
στρογγυλά σχήματα και τα τρυπάμε ή
πιέζουμε ελαφρά σε ένα χοντρό κόσκινο.
Τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα με
αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους
180°C για περίπου 25 λεπτά.
Για το
σιρόπι:
Βράζουμε
όλα τα υλικά εκτός από το μέλι. Το
προσθέτουμε μόλις βράσουν τα υλικά και
αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για τη
σύνθεση:
Μόλις
βγάλουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο,
τα σιροπιάζουμε και τα αφήνουμε σε μια
σχάρα να στραγγίξουν. Τέλος περιχύνουμε
με μέλι τα μελομακάρονα και πασπαλίζουμε
την επιφάνεια τους με καρύδια.
Tips:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου